Din ultimative guide til Valentinsdag: Uanset om du er single eller ej

Valentinsdag nærmer sig med hastige skridt og uanset, om du er single eller i et forhold, vil vi gerne hjælpe dig med at give dig og din date den perfekte valentinsdag! Hvis du er single, har vi opstillet sjove valentinsdags aktiviteter, så du kan få det bedste ud af hele dagen - du ved godt, at du ikke behøver at være sur. Det kan også blive den bedste valentinsdag for dig. Faktisk kan denne artikel hjælpe dig med at finde en date nogle uger, eller endda dagen før Valentinsdag!

Hvis du er i et forhold, er det så ikke bedre at være forberedt på denne særlige dag? Vi er her for at hjælpe dig med det. Vi støtter dig lige fra planlægning af en unik date til at vælge den perfekte gave til din kæreste, så du kan undgå alt det bøvl, der altid fører til dyre beslutninger i sidste øjeblik. Ja, vi ved godt, at du bør vise din partner forskellige kærlighedshandlinger hver dag, men dette er den eneste officielle dag, hvor kærligheden bør blomstrer! Ved du, hvor kommer Valentinsdag fra? Ved du hvorfor hedder det Valentinsdag?

Valentinstag Ind Og Ud Artikel

Valentinsdag: En kort historie

Her er flere fakta om Valentinsdagen. Den nøjagtige dato for valentinsdagens oprindelse er stadig usikker. Nogle historikere meddeler, at denne dag har sine rødder i den tidlige romerske fejring af Lupercalia - hvor mænd slog kvinder med fåreskind i den tro, at de ville blive sunde og frugtbare.

Den mest populære tro på dagens oprindelse er, at pave Gelasius erklærede Sankt Valentinsdag efter at to mænd, der begge hed Valentin, blev ophøjet til martyrer. Hvordan Sankt Valentin blev forbundet med en kærlighedsfokuseret helligdag var fordi han udførte bryllupper for soldater, der havde forbud mod at gifte sig - og han bar en ring med Amor på - et symbol på forelskelse - som hjalp soldaterne med at genkende ham. Han uddelte også papirhjerter for at minde kristne om deres kærlighed til Gud.

Uanset hvad, så ser det ud til, at Valentinsdag blev tilvejebragt af forbudt kærlighed, mørke ritualer og blodbad. Idéen ændrede sig dog, efter at Shakespeare og andre forfattere romantiserede ordet 'Valentin'. De brugte 'Valentin' til romantiske bekendelser i deres digte og skrifter. Ligesom med alle andre ting, der bliver romantiseret, ville alle følge den samme tankegang (bandwagon-syndromet, men hvem klager dog?).

I dag fejres Valentinsdag over hele verden som netop den dag, hvor man udtrykker kærlighed på en mere ekstravagant og anstrengende måde. Vidste du, at den gennemsnitlige forbruger spenderer €122 alene på denne dag?!

Men på grund af postmodernismen er denne dag selvfølgelig ikke længere kun for forelskede par! Valentinsdag er også blevet en dag, hvor man erklærer sin egen kærlighed og påskønnelse. Flere og flere mennesker fejrer Valentinsdag med familie, venner og endda kæledyr! Sjovt nok hævder forskere, at der alene i USA i 2016 i gennemsnit blev brugt 886 millioner dollars på Valentinsdagsgaver til kæledyr. Hold da op, hvor har samfundet dog ændret sig meget. Selvfølgelig vil de fleste singler stadig foretrække at tilbringe dagen med en date, så hvordan kan du få en date så hurtigt som muligt?

Føler du dig ensom op til denne Valentinsdag?Tilmeld dig gratis her:

Sådan får du en date på Valentinsdag

Det behøver ikke at være svært at få en date til Valentinsdag. (Ja, selv i dag, hvor en pandemi stadig truer os.) Lige her vil vi givet dig tips til, hvordan og hvor du kan finde en date, en uge (eller mere), en dag før og endda lige på Valentinsdag!

En uge eller mere før Valentinsdag

I dette tilfælde har du stadig masser af tid til at finde en date inden den særlige dag oprinder. Du kan prøve nogle af, eller alle, disse aktiviteter:

1. Tilmeld dig på datingsider, der afholder både fysiske og virtuelle begivenheder — Masser af dating sider, som Match, afholder virtuelle og fysiske arrangementer i forskellige områder, som du kan deltage i og have det sjovt med. De fleste af disse sider tilbyder gode rabatter!

2. Gå på bar eller til fest — Sørg for at se godt ud og føl dig godt tilpas, inden du går ud. Dans natten lang med dine venner. Et eller andet sted ude på dansegulvet er der mindst én single, som også er på udkig efter en date.

Valentinsdag Netdating

3. Hold en "Tag en ven med" fest for singler — Hold selv en fest, hvor alle dine gæster skal medbringe mindst én singleven. Ikke alene kan du finde du en partner til dig selv, men du hjælper også andre singler ved at være matchmaker.

4. Deltag i fællesarrangementer — Hvis din by har et websted, kan du se, om der er kommende fællesarrangementer - fysiske eller virtuelle møder. Ikke alene bliver du mere involveret i dit lokalsamfund, men du kan måske også score dig en date!

Dagen før Valentinsdag

Det er ikke for sent at finde en date på Valentinsdag, selv om du har mere eller mindre end 24 timer til at finde en!

1. Lad en ven arrangere et møde med dig — Der er helt sikkert mindst én af dine venner, der kender en, som også er single! Hvis en ven tilbyder at sætte dig op, er der virkelig ikke noget galt i at sige ja. Hvis ingen af dine venner tilbyder det, så vær proaktiv og spørg dem, om de har singlevenner, som du kan møde!

2. Tilmeld dig på chat dating apps Chat-applikationer er den hurtigste måde til at skabe en forbindelse med andre singler på. Indled en naturlig samtale, og hvis der opstår en god kemi, så gå videre og inviter personen ud!

3. Tilmeld dig på pålidelige dating sider — Du ved aldrig, hvem du kommer til at møde på pålidelige matchmaker-datingsider som Partner med Niveau. Hvis du er på udkig efter en partner, der også er på udkig efter et seriøst forhold, kan disse datingsider hjælpe dig med at finde en god date.

Hvis du allerede har en konto, kan du opdatere den med nye billeder og profil-overskrifter som "Leder efter min Valentin", hvilket helt sikkert vil gøre dig bemærket.

På selve Valentinsdag

Måske føler du dig malplaceret, fordi du er den eneste, der ikke har en date? Eller måske føler du dig bare ekstra ensom denne aften og kunne godt bruge lidt selskab? Bare rolig, du er ikke den eneste person, der har det sådan.

1. Deltag i en speed dating begivenhed — Mange datingsider og endda restauranter er værter for speed dating-arrangementer på denne særlige dag. Alt hvad du skal gøre er at søge på Google efter et sted i nærheden af dig selv. Speed dating-arrangementer er en fantastisk måde at møde nye mennesker på.

2. Tilmeld dig på afslappede datingsider — Det kan dog være svært at finde en date, udenfor hjemmets rammer, på Valentinsdag, da næsten alle steder er fyldt op med par. Du behøver dog ikke at tilbringe denne dag alene! Du kan tilmelde dig på Casual Dating-sider som C-Date og Victoria Milan og se, hvilke møder der venter dig der.

Når du har fundet en date, er det næste du skal gøre, at planlægge forløbet. Er du løbet tør for idéer? Læs videre.

Valentinsdag Date Ideer

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave med din partner eller den person, du lige har inviteret ud på Valentinsdag, så fortvivl ikke! Vi har listet sjove og billige valentinsdags aktiviteter, som helt sikkert vil give dig og din date en vidunderlig tid sammen.

Hvis det er din første date med den pågældende person, kan du måske prøve disse spændende Valentinsdag date-idéer, der ikke viser for stor en indsats, og som kan skræmme din date væk. Idéerne må heller ikke være for ligegyldige, så det kommer til at fremstå som om, at du ikke rigtig har tænkt over, hvordan du vil tilbringe dagen. Disse ideer er helt rigtige til den første date. Her har vi listet nogle gode ideer til valentinsdag.

5 Idéer Til Den Første Date

Valentinsdag Iceskating

1. Tag på skøjtetur udendørs — På dette tidspunkt tilbyder de fleste byer udendørs skøjtebaner. Det er en klassiker at stå på skøjter i denne sæson! I kan også få varm kakao som afslutning på den romantiske aften.

2. Tag til en forlystelsespark — Forlystelsesparker får barnet frem i os alle. Det giver en følelse af nostalgi, og er det ikke bare rart at føle sig ung igen?

3. Vær en turist i din egen by — Du kan besøge alle turiststederne i din by og lade som om, at det er første gang, du ser dem. Dette kan være yderst fornøjeligt, især hvis din date kommer fra en anden by - eller endnu bedre, et andet land!

4. Lav en venskabelig konkurrence i et indendørs klatrecenter. En sund konkurrence har aldrig skadet nogen, og indendørs klatring er desuden en fantastisk måde at have det sjovt på! Spørg din date, om det er hans eller hendes første gang, han eller hun prøver aktiviteten. Hvis det er et ja, og det ikke er din første gang, så kan du lære ham eller hende nogle tricks! Hvis det begge er jeres første gang, har I helt sikkert en hyggelig tid med at udforske noget nyt.

5. Oplev en Live Koncert. Hvis I begge er musikfans, hvorfor så ikke opleve et nyt band spille på en pub i nærheden? Musik bringer folk sammen, og I vil helt sikkert få en god aften. At opleve livemusik på en første date kan også være godt for introverte mennesker, som ikke er vildt begejstrede for at tale om sig selv på den første date.

Hvis du har været i et forhold i et stykke tid, får du her syv unikke idéer, der kan sætte kulør på dit forhold.

7 Unikke Valentinsdag Date-Ideer Til Lykkelige Par

1. Tilbring hele dagen sengen — Hold gardinerne lukket ned hele dagen fra morgen til aften. Bliv i sengen i din yndlingspyjamas, og vær indbegrebet af Netflix og chill. Bestil take out fra jeres yndlings fastfood-sted, og hyg jer med desserten (hvis du forstår, hvad jeg mener) ;)

2. Genskab jeres første date — Hvis du og din partner har været sammen i et stykke tid, kan det være sjovt at genskabe jeres første date. Find det selvsamme tøj frem, I havde på den dag(hvis I stadig har det, selvfølgelig)og tag derhen, hvor I mødtes den allerførste gang.

3. Hold en bagesession — Det gør ikke noget, hvis I begge to ikke kan bage. Det ville endda gøre det hele sjovere. Bare gå på internettet og find en nem opskrift, som I kan følge. Bagningen vil helt sikkert være fornøjelig, og I vil endda få en godbid bagefter (hvis I følger opskriften behørigt!).

Valentinsdag Netflix

4. Tag på en vandretur og slå lejr i måneskin — Det kunne være så romantisk, hvis du og din partner begge er eventyrlystne. Naturcamping i måneskin, uden at medbringe mobiler, forbinder jer ikke kun dybere med jordens smukke landskaber, men også med hinanden.

5. Lad som om I er kongelige for en nat — Hvis I har nogle overskydende penge at fyre af, kan dette være en god idé. I kan starte dagen på en salon og barbershop for at få en god pleje, spise middag på en gourmetrestaurant, slå jer løs på en eksklusiv klub og slut aftenen på en fastfood-restaurant. Lad os bare være ærlige, vi gad jo godt være en kendis og udleve den vilde livsstil...bare for en enkelt aften!

6. Tag på en køretur uden en destination — Hvis I begge har lyst til at prøve noget nyt, hvorfor så ikke bare køre en tur uden at vide, hvor I skal køre hen. Bliv bare ved med at køre, indtil I finder det perfekte sted at udforske og overnatte. Glem ikke musikken!

7. Er I klar til at opløfte jeres forhold? Adoptere en hund fra det nærliggende krisecenter — at få en hund er et tegn på at I begge tager jeres forhold op på et højere niveau. Hvis I begge er klar, ansvarlige og alligevel godt på vej i den retning, kan det være et godt tegn på engagement at indlemme et nyt familiemedlem - i denne forbindelse: en hund.

Nu hvor I måske har en generel idé til den date, I vil planlægge, er den næste ting på listen, gaver. Hvis det er jeres første date, er gaver valgfrie. Hvis I har været i et engageret forhold et stykke tid, så vil din partner helt sikkert forvente en gave.

Ideer til Valentinsdag under COVID

Valentinsdag Ideer Covid

Måske er du i karantæne, eller du er stadig utilpas ved at gå ud på grund af COVID-19-pandemien - er det ikke noget problem. Du kan stadig fejre Valentinsdag med din partner eller endda finde en date, hvis du ikke har en endnu! I det seneste år har alle i verden over oplevet restriktioner på datingaktiviteter - obligatorisk social afstandtagen, påbud om at blive hjemme og arbejde hjemmefra, lukning af restauranter og barer osv. osv. Dette førte til konflikter med hensyn til at møde nye mennesker, udforske romantik og løfte nuværende forhold. Men selv med en pandemi, der stadig truer over vores hoveder, er der stadig måder, hvorpå du kan føle og sprede kærlighed på denne Valentinsdag, uanset om du er single eller i et forhold!

#1 Reserver en plads på en fin restaurant  Flere og flere restauranter åbner op og har et minimum af plads. Hvis du ønsker at komme på en fin date med din særlige udkårne, er det bedst at sikre dig plads og reservere så hurtigt som muligt. Alle restauranter har en obligatorisk protokol med hygiejne og social distancering - så hvis du er vaccineret og klar til en lille risiko, kan det være en god idé at lave en middagsaftale.

#2 Lav mad sammen derhjemme – Drop takeaway'en, og gør forklæderne klar, for intet er mere romantisk end at lave mad sammen i køkkenet. Bonuspoint, hvis både du og din partner bare er gennemsnitlige kokke – så se, om I kan lave et godt måltid sammen. Og til dessert - I kan krydre det hele og prøve "det" på køkkenbordet ;)

#3 Har virtuelle møder – Er du single? Der findes mange datingsider og dating applikationer, hvor du kan chatte (tekst eller video) med medlemmer, der også søger selskab på Valentinsdag. Det behøver ikke at være en date i sig selv, det kan også være et tilfældigt hygge med nye venner!

#4 Videochats er aldrig gået af mode – Tilbringer du dagen i karantæne? Takket være chat-applikationer kan du lave videochat-date med din partner på Valentinsdag. For at gøre det mere specielt end jeres sædvanlige videosamtaler kan I spise på samme tid eller endda se en film sammen. Der er mange funktioner i appen, som videokonferencer og direkte beskeder, som nu tilbydes til deres brugere.

#5 Send valentinsgaver til din partner – Gaver er heller aldrig gået af mode. Selv hvis du er langt væk fra din partner, vil det, at sende en gave helt sikkert få dem til at blive opstemt og føle kærligheden selv fra kilometervis afstand! Scroll ned og se vores gaveideer til Valentinsdag.

Valentinsdag gaver

Valentinsdags gaver kan være lidt vanskelige, for nogle gange kan du ikke finde på noget særligt, som din partner endnu ikke har. Især når du ikke har tid til at bestille en personlig gave. Du har derfor en tendens til at vende dig til blomsterbuketter og chokoladeæsker til overpriser med et kedeligt Valentinsdags kort med et stort "Glædelig Valentinsdag" sammen med søde Valentinsdag-citater!

Valentinsgave til ham:

  • Billetter til noget, som han kan lide — Er din kæreste fan af sport? Så giv ham to billetter til at se en kamp live (sammen med dig selvfølgelig).
  • Noget sjældent i forbindelse med hans hobby — Uanset hvad din mands hobby er, findes der en ting, som han helt sikkert ønsker sig, men som han ikke rigtig ville købe selv. Måske kan du give ham en begrænset udgave af noget, der har med hans hobby at gøre. Et sjældent fund vil helt sikkert give positivt bagslag!
  • Hjemmelavet  valentinsgave til ham f.eks.DIY-kuponer — Din kæreste vil helt sikkert sætte pris på et sæt håndlavede kuponer, der giver ham ret til visse fordele og aktiviteter sammen med dig. Du kan tænke ud af boksen og være kreativ, sjov eller sexet lige så meget, som du selv ønsker. Her har vi samlet en kort liste over tankevækkende gaver, som du kan give din partner.

Valentinsdag gave til hende:

  • Beroligende badesalt — Enhver pige sætter pris på noget, der kan hjælpe hende med at slappe af efter en lang dag på arbejdet. Stol på os, hun vil se frem til den dag, hun får lov til at nyde et dejligt bad, og måske bliver du inviteret med!
  • Pyjamas i silke — Der er intet mere behageligt og sexet end at sove i en silke pyjamas.
  • Indrammet foto fra jeres bryllup — Hvis du er gift, vil det helt sikkert være et hit at give din kone en indrammet fotografi fra jeres bryllup - hun vil få tårer i øjnene! Hver gang hun ser dette, vil hun blive mindet om to af de lykkeligste dage i hendes liv.

5 Idéer Til, Hvordan Du Kan Nyde Valentinsdag Som En Single

Hvis du vælger at fejre denne dag uden at have en date, er det mere end fint. Her er forslag til, hvad du kan gøre på Valentinsdag 2024:

1. Vær vært for en "uafhængigheds"-middag. Inviter alle dine singlevenner til en middag med dig som vært, og skåle for din succes og uafhængighed!

2. Kig på folk på din yndlingsbar. Hold dig væk fra de sociale medier og tag plads ved disken på din yndlingsbar. Bestil din yndlingsdrink og observer bare alle de levende sociale interaktioner, der sker omkring dig. Du vil helt sikkert have en sjov tid. Som en bonus kan det være, at nogen måske ligefrem henvender sig til dig!

Valentinsdag Artikel Singler

3. Book en weekendtur for én. Hvis du frygter at se alle indlæggene på de sociale medier om romantiske bekendelser, så kan du holde hovedet langt væk fra det. Book en getaway i weekenden, og brug Valentinsdag på at forberede din rejseplan og dine outfits til den tur! Man ved aldrig, måske møder du den rette person på din tur, mens du er på ferie!

4. Bliv hjemme og forkæl dig selv. Giv din krop den helt store behandling og start med en forkælelse hos din salon. Få en ny klipning eller en ny hårfarve. Bagefter kan du tage et fotoshoot med dine andre singleven(inder) og oprette din online datingprofil! Afslut aftenen med et langt boblebad med stearinlys og et glas af din yndlingsvin ved siden af.

5. Bare en helt almindelig dag. Den nemmeste måde at nyde Valentinsdag på er ved bare at fortsætte med din daglige rutine. Når alt kommer til alt, er den 14. februar egentlig bare en helt almindelig dag... for nogle. :)

DatingSider.dk Autor Chris Pleines
Chris Pleines
Grundlægger af Datingsider.dk og forfatter til Online Dating for Dummies
Chris grundlagde Datingsider.dk for 15 år siden, og i dag er han en af de førende online datingeksperter. Han er medforfatter af Online Dating for Dummies og forfatteren til internettets største online dating-undersøgelse, der analyserer 20 millioner profilbilleder med kunstig intelligens. Han har også optrådt i adskillige tv-interviews og publikationer for at give ekspertrådgivning og tips om online dating.